Door ons aanbevolen

Niks is zo moeilijk om gasten iets aan te bevelen. Immers, iedereen is anders en wat wij leuk vinden hoeft een ander niet leuk te vinden, toch? Uiteraard zijn er genoeg tips die, sinds wij hier zijn neergestreken, erg gewaardeerd worden door onze gasten.

Zo moet je echt langs de Geul gaan wandelen bij Cottessen. Auto parkeren bij Buitenlust en dan dwars door de boomgaarden en weilanden naar de Geul. De 330 MILJOEN jaar oude Heimansgroeve bekijken (het oudste stukje Nederland boven de grond!) en langs de Schotse Hooglanders die daar `s zomers grazen. Voor ons het mooiste uitzicht en het mooiste stukje Nederland ! Wandelen is hier een feest. Elke blik of vergezicht is weer een andere foto, iets dat nooit verveelt.

Een andere tip is heerlijk met de auto een stuk van de Mergelland route rijden. Zo hebben wij Zuid Limburg zelf ook ontdekt ( én De Heerlijkheid Vijlen), om er vervolgens gewoon te gaan wonen! Bestaat er een groter compliment?

Aken en Maastricht staan ook vaak op het programma van onze gasten. Twee historische steden die de moeite waard zijn, zeker als je wat langer in deze regio verblijft. Hetzelfde geldt voor het American Cemetery in Margraten. Daar sta je wel even stil naar te kijken, indrukwekkend!

Een must is de wijngaard van St. Martinus. op loopafstand van De Heerlijkheid. Ze organiseren er regelmatig proeverijen en rondleidingen (ook leuk tijdens een familieweekend) ,de wijnen zijn écht geweldig en hebben al menig Europese prijs gewonnen!

En wat we ook aanbevelen: doe nou eens even helemaal niks bijzonders. Pak de fiets, ga wandelen, neem een boek, ervaar de echte stilte hier, ga langs de koeien van boer Jansen en geniet van het feit dat het tempo zo laag ligt hier. Citta Slow noemen ze het hier. Nou, dat klopt wel. Heerlijk toch in deze (te) drukke tijden?

slakindetuin