Wat te doen

Best moeilijk om in het kort te zeggen. Want je hoeft niet altijd ‘iets te doen’, toch? Je kunt het ook gewoon over je heen laten komen. Die vele vergezichten, die stilte, die bosuil `s avonds, die tikkende specht of die sterrenhemel.  Waar vind je dat nog? Ga er gewoon op uit en pak een van de tientallen wandel of fietsroutes en geniet!

Uiteraard is er meer dan voldoende te doen, zeker voor als je hier wat langer op vakantie bent. Maar iedereen vult zijn vakantie anders in. De een wil naar het mondaine Maastricht of, nóg dichterbij, naar Aken met z`n fraaie historische binnenstad. Bezoek het brouw lokaal van Gulpener in Gulpen, voor een van de 16 (!) biertjes op de tap of doe de interessante rondleiding hier.

Ben je een wijnliefhebber? Vanuit ons huis  kijk je er in de verte op uit en op 6 minuten lopen ligt de beroemde  Wijngaard St.Martinus van onze vriend Stan Beurskens. Diverse keren gekozen tot “Beste Wijngaard van Nederland én Belgie”. Neerlands bekendste oenoloog en wijnmaker maakt hier de meest mooie witte, mousserende én, héél bijzonder voor Nederland,  TOP rode wijnen! Je kunt hier proeven, kopen én genieten van een geweldig uitzicht. Ook zijn er rondleidingen inclusief proeverij. Die duren 2 uur waarbij je de kelder ingaat en onder de grond op 18 meter diepte in het mergel het verhaal over St.Martinus te horen krijgt, erg indrukwekkend (wel reserveren!). Leuk te melden: er is nog NOOIT een gast van ons terug gekomen zonder een fles te hebben gekocht. ( of heel eerlijk gezegd een doos….) Zeer speciaal en een aanrader om te doen! (zeg even dat je bij ons logeert, vinden Stan, Michel, Anne, Ton, Hans of Kelly leuk om te horen.

Wijndomein St.Martinus Vijlen

Kom je met kinderen naar ‘De Heerlijkheid’ dan kan er gratis  (op slechts 5 autominuutjes) gezwommen worden bij Landal Hoog Vaals. Ook kun je naar de grotten of het sprookjesbos in Valkenburg,

Verder is Mondo Verde in Landgraaf een aanrader (15 autominuutjes) Een uniek park met verschillende thema’s en een ware belevenis voor elke bezoeker, jong en oud. Kinderen kunnen zich uitleven in het actieve gedeelte van het park en de oudere avonturiers vinden rust en pracht in de wereldtuinen.

Een absolute aanrader is Continium in Kerkrade! Continium is een interactief doe- en ontdekmuseum waar je handen en ogen tekort komt voor alle leuke doestations, waarmee je zelf uitvindt hoe de wereld werkt. Naast de vaste tentoonstellingen, waarin je van alles leert over wetenschap en techniek, is er regelmatig een nieuwe wisselexpo. In de speciaal ingerichte Science Labs maak je zelf een stoere technische gadget die je mee naar huis mag nemen. Continium vormt samen met Cube design museum & Columbus earth center Museumplein Limburg.

Of toch liever naar GaiaZoo in Kerkrade? (15 autominuutjes) GaiaZOO werd al viermaal gekozen tot de mooiste dierentuin van de Benelux. Deze bijzondere dierentuin biedt een adembenemende wereld van dier en natuur.
In GaiaZOO reis je in één dag over de hele wereld! In Afrika staat men oog in oog met ‘s werelds mooiste dieren zoals gorilla’s, neushoorns, giraffen en cheeta’s. In de regenwouden van Amazonia zijn allerlei soorten slingerende en klimmende apen, en in het doodshoofdapenbos klimmen de apen zelfs boven het hoofd!

En voor wie het wat actiever wil: Snow World Klimpark in Landgraaf waar men naar hartenlust kan klimmen en klauteren in de buitenlucht. Het park is opgebouwd uit vier verschillende activiteiten; het Klimpark, de Adventure Trail, de sensationele Ziplines en de adembenemende Alpine Coaster.

Tja en dan is er uiteraard Aken met z’n historische centrum, The American Cemetery in Margraten tot en met de heerlijke eetwinkel ‘Eyserhalte’ in Eys. Vraag ons en je krijgt adviezen op maat wat leuk is voor jou want elke gast is weer anders.

Kijk voor nog vèèl meer tips even op deze site:

Klik hier om naar de website van VISIT ZUID-LIMBURG te gaan.